Op 29/11 is het ‘Sint Pannenkoek’, een mooie gelegenheid om weer eens de overheerlijke quinoa-amandelpannenkoeken uit het Hardloperskookboek te maken.

Misschien wil jij die ook eens proberen? Dat wordt smullen! En met behoorlijk wat vezels.

Voor 8 stuks:

  • 50 gr appelmoes
  • 2 tl vanillearoma
  • 2,5 dl melk
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr speltmeel
  • 2 eieren gesplitst
  • 100 gr gekookte en afgekoelde quinoa
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 1 el vloeibaar vet (bv Becel)

Bereiding

  • Mix de vanille, eigelen en appelmoes in een kom en voeg de melk toe.
  • Meng alle droge ingrediënten goed dood elkaar en meng vervolgens met de natte ingrediënten.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten tot pieken en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  • Verwarm een koekenpan, verwarm wat vloeibaar vet en giet een soeplepel beslag in de pan.
  • Lichtbruin bakken aan beide kanten en smullen maar!

Ook heerlijk met stukjes appel erdoor. En zelfgemaakte (vossenbessen)jam.

Bron: Hardloperskookboek

Quinoapannenkoek recept | Geniet MEER